CAT ESP

El Bloc: Dret penal

RSS

Què pot passar si permeteu que els vostres fills faltin reiteradament a l’escola durant l’etapa obligatòria?

04/05/2018
Permetre que els teus fills faltin a classe de forma reiterada durant l’etapa obligatòria (des de primer de primària fins l’últim curs de l’educació secundària obligatòria), pot sortir molt car, literalment. Això és el que els ha passat a uns pares del País Valencià, que els han condemnat a una multa de 1.440,00 € per haver comès un delicte d’abandonament de família, al no haver portat els seus fills a l’escola de forma seguida i reiterada durant diversos mesos i per no haver escolaritzat a un altre dels fills fins als vuit anys.

En aquest cas l’òrgan judicial ha considerat que el fomentar o el no posar límit a l’absentisme escolar suposa un incompliment clar dels deures assistencials dels pares, fet que pot truncar les possibilitats que als fills els ofereix l'aprofitament de la vida en l'àmbit educatiu.

A més a més, en casos com aquests també és possible que de forma paral·lela als jutjats, els organismes que vetllen pels interessos dels menors, com ara la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), intervinguin i prenguin mesures que poden consistir des de fer un seguiment de la situació a inclús retirar la potestat parental i nomenar un tutor que es faci càrrec dels menors.

Des del Bufet Molina Bosch volem remarcar que els casos d’abandonament de família per no portar els fills a l’escola es produeixen sobretot quan hi ha un deixament de les obligacions per part dels progenitors, però que en casos en què aquests proporcionen una educació alternativa no té perquè ser considerat com a deixament de les obligacions i, per tant, no té perquè haver-hi delicte.
Què pot passar si permeteu que els vostres fills faltin reiteradament a l’escola durant l’etapa obligatòria? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què es el phishing?

16/02/2018
El phishing és un mètode fraudulent que s’utilitza per tal d’obtenir informació confidencial, com pot ser una contrasenya o informació detallada sobre les teves targetes de crèdit.

Sovint els que practiquen el phishing utilitzen tècniques d’enginyeria social, fent-se passar per una persona o empresa de confiança en una aparent comunicació oficial electrònica, en general un correu electrònic o algun sistema de missatgeria instantània o xarxes socials per tal d’obtenir aquesta informació.

Els que duen a terme el phishing poden ser castigats per un delicte d’estafa amb penes que van des dels sis mesos fins als sis anys de presó, segons la gravetat dels fets.

Des del Bufet Molina Bosch recomanem que no comuniquis mai les teves dades d’accés als comptes de correu electrònic o de portals bancaris; i en el cas que detectis que t’han descomptat algun càrrec al teu compte corrent que no respon a cap servei o producte que hagis demanat, el primer que has de fer és posar una denúncia als Mossos d’Esquadra per tal que investiguin l’origen i tu puguis demanar la devolució immediata de l’import al teu compte.
Què es el phishing? Facebook Twitter Linkedin Google +

Què és l’Habeas Corpus?

22/09/2017

Un Habeas Corpus és un procediment legal pel qual qualsevol persona detinguda pot denunciar que les condicions de la seva detenció són il·legals.

Si demanes un Habeas Corpus, els agents de policia que et mantenen detingut o els funcionaris públics que corresponguin estan obligats a posar-ho immediatament en coneixement del jutge de guàrdia. Si no ho fan poden incórrer inclús en responsabilitats penals.

El jutge, per la seva banda, haurà d’escoltar-te i en cas que s’hagi produït una vulneració dels teus drets haurà de posar-hi remei resolent sobre si la teva detenció és o no legal. Si considera que la detenció és legal així ho farà constar i la teva detenció seguirà el seu curs normal.

L’Habeas Corpus el pots demanar tu mateix, el teu cònjuge o parella, fills, pares,  germans, però també el ministeri fiscal, el defensor del poble o inclús el propi advocat designat.

Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que sol·licitis l’Habeas Corpus si creus que la teva detenció s’ha produït de forma il·legal (no t’han informat del motiu de la detenció, el motiu de la detenció no és un delicte, etc.), si durant la detenció no han respectat els teus drets com a detingut (t’han torturat o vexat) o si el termini de la detenció ja ha superat el límit màxim de les setanta-dues hores.

Què és l’Habeas Corpus? Facebook Twitter Linkedin Google +
Pàgines:
1

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación