CAT ESP

El Bloc: Estrangeria

RSS

Herència de resident estranger

27/02/2020
Ets estranger resident a Catalunya? T’explico com funcionarà la teva herència.

Si ets estranger, resideixes a Catalunya i tens un mínim de patrimoni, ja sigui aquí o al teu país d’origen o inclús a ambdós llocs, convé que tinguis present quin destí vols que es doni a aquest patrimoni el dia que tu faltis. Per a molta gent no és agraït plantejar-se aquests assumptes, però és important fer-ho si vols evitar problemes en un futur a aquells qui t’estimes.

Pensa que, depenent d’on tinguis la teva residència efectiva, se t’aplicarà la normativa catalana o la del teu país d’origen en matèria de successions, i això és de vital importància, sobretot si no has fet testament, ja que afectarà a tot el teu patrimoni, independentment de en quin país estigui localitzat.

Per exemple, a Catalunya, per defecte, els teus legitimaris s’hauran de repartir una quarta part de tots els teus béns, tant els d’aquí com els de fora. Una altra qüestió molt important és que a Catalunya es reconeixen els mateixos drets hereditaris a la teva parella, encara que no hi estiguis casat, en detriment dels teus parents al país d’origen.

Aquestes qüestions no tenen per què ser negatives, però les has de tenir present alhora de valorar si et convé fer el teu testament en un sentit o un altre. Des del Bufet Molina Bosch et recomanem que, si et trobes en una situació com la que et proposem, formalitzis un testament, que té un cost relativament assumible i evita molts maldecaps als teus possibles successors.

En el cas que decideixis que sí que vols fer testament, i siguis ciutadà de la Unió Europea, pots demanar, a més, que l’Estat en el que has testat comuniqui una còpia d’aquest testament al teu país d’origen, i viceversa; és a dir, si has testat al teu país d’origen, pots demanar que ho comuniquin a l’estat espanyol, de manera que no hi haurà dubte de quin ha estat el teu últim testament vàlid, i agilitzaràs molt més els tràmits als teus successors el dia que tu faltis, que desitgem des del Bufet Molina Bosch que sigui ben llunyà.
Herència de resident estranger Facebook Twitter Linkedin Google +

Problemàtica amb els expedients de nacionalitat espanyola

23/06/2017

Recentment s’ha aprovat una nova normativa en matèria de concessió de la nacionalitat espanyola que obliga a resoldre els expedients en menys d’un any, gràcies a l’ús en el procés de les noves tecnologies. El problema és que els expedients de nacionalitat iniciats el 2015 i 2016, abans de la nova normativa, estan molt més endarrerits que els del 2016 iniciats en base a la nova normativa, ja que aquests últims es tramiten en gran part per via telemàtica.

Així doncs, en el moment en què la plataforma de tràmits de nacionalitat estigui definitivament completada, els expedients iniciats el 2016 per via telemàtica poden ser els primers que es tramitin i resolguin.

El problema no és senzill de solucionar; per un costat els estrangers que heu sol·licitat la nacionalitat el 2015 esteu en el dret que els vostres expedients siguin tramitats de forma preferent a qualsevol presentat amb posterioritat, però per l’altra els nous expedients telemàtics s’han de resoldre per llei en menys termini i, de fet, es pot fer.

En quin ordre es resoldran i quan? Des del Bufet Molina Bosch esperem poder donar-vos una resposta concreta ben aviat.

Problemàtica amb els expedients de nacionalitat espanyola Facebook Twitter Linkedin Google +

Adoptar els fills menors de la teva parella estrangera

01/04/2016

Si estàs casat o en parella estable amb una persona estrangera que té fills menors d’un altre progenitor, que es va quedar al país d’origen o està en un altre país, pots adoptar els fills de la teva parella amb un procediment judicial relativament senzill.

El més important, però, és que el progenitor biològic absent hi estigui d’acord, ja que si no hi està d’acord, tot es retarda moltíssim perquè el jutjat li ha de comunicar que hi ha aquest procediment d’adopció en marxa i les comunicacions entre jutjats d’estats diferents són extremadament lentes.

En canvi, si el pare biològic hi està d’acord, potser perquè fa molts anys que ha deixat de tenir contacte amb els fills i potser inclús ha format una nova família en un altre país, és tan senzill com demanar-li que vagi al notari perquè li redacti una acta en la que manifesti que està conforme amb que adoptis els seus fills. Aquesta acta notarial l’haurà d’apostillar i enviar-li al progenitor que conviu amb tu aquí.

A més, des del moment en què es faci efectiva l’adopció, el menor podrà fixar quins vol que siguin els seus cognoms i adquirirà la nacionalitat espanyola.

Si t’has plantejat adoptar els fills menors de la teva parella estrangera, al Bufet Molina Bosch et podem assessorar sobre el tema sense cap mena de compromís.

Facebook Twitter Linkedin Google +

També pots llegir

Els Blocs

CONTACTA AMB NOSALTRES SENSE COMPROMÍS 93 674 17 54 o info @ molinabosch.cat
Av. Rius i Taulet 5-9, 2n 2a - 08172 Sant Cugat del Vallès

Bufet Molina Bosch
Marcas de aceptación